Alba Iulia

Introducere

Viziunea proiectului +CityxChange este de a permite co-crearea viitorului în care vrem să trăim. Aceasta include dezvoltarea unui cadru și a unui instrument de sprijin pentru a permite o piață comună de aprovizionare cu energie, susținută de o comunitate conectată. Prin intermediul proiectului, orasele participante vor primi recomandări pentru o nouă politică de intervenție, pentru o reglementare a pietei existente, respectiv modele de afaceri care vor duce la dezvoltarea unor comunități energetice pozitive care să integreze e-Mobilitatea ca serviciu (eMaaS). Proiectul +CityxChange își propune să dezvolte și implementeze blocuri și districte energetice pozitive (PEB/PED) pentru a le integra ca parte a tranziției europene spre energie curată în orașe.

Alba Iulia Smart City își propune să utilizeze în mod inteligent informații, date și tehnologii capabile să răspundă provocărilor leg   ate de adaptabilitate, flexibilitate, dezvoltare socială și economică durabilă, energie și mediu. Este deja un fapt dovedit faptul că integrarea sistemelor fizice, digitale și umane în orașe inteligente sporește eficiența proceselor, reduce costurile, îmbunătățește calitatea vieții, asigură un viitor durabil, prosper și incluziv pentru cetățeni. Prin urmare, proiectul Smart City va aduce beneficii importante cetățenilor din Alba Iulia, investitorilor și turiștilor care vizitează orașul. În acest moment la nivel de oraș funcționează mai multe soluții legate de gestionarea inteligentă a energiei urbane și clădirile inteligente. În cadrul proiectului + CityxChange, municipiul Alba Iulia se așteaptă să dezvolte în continuare aceste soluții și să testeze posibilitatea de a avea un PEB la nivel local.

Hartă

Gallerie

Știri

Powerhouse Brattørkaia official opening

Powerhouse Brattørkaia, one of our demonstration areas which is also the biggest new energy-block in Norway, has officially been launched on the 30th of August, 2019. On the 30th of August, +CityxChange, celebrated the official opening of Powerhouse Brattørkaia (Trondhein) which is the biggest new positive energy block in Norway.

Citeste mai mult »

+CityxChange Newsletter – August 2019

+CityxChange‘s first newsletter has been distributed in August 2019. Please feel welcome to read the newsletter online here and distribute in your networks. Further, we want to invite you to subscribe to the newsletters to not miss any project updates: Subscribe now

Citeste mai mult »

Evenimente

X